Milena

Delo Byron Katie ( The Work ) - vseživljenski coaching (trening)

 

SKYPE: milena.mlakar
Knjigo in DVD lahko NAROČIŠ na e-naslov: milenamlakar@gmail.com

________________________________________________________________________________

Zate,

ki takoj preideš na bistvo in te ne veseli branje življnjskih zgodbic:
Metoda "Delo" je življenski coaching (trening)

S preprostimi , učinkovitimi vprašanji, te popeljem v stik z lastno modrostjo, kjer odgovori nestrpno čakajo na tvojo Srečo!

Je izjemno orodje za samo-pomoč in razumevanje odnosov.
Bodi tista radikalna Sprememba, ki si jo želiš v tem Svetu.

Prva seansa brezplačna !
_______________________________________________________________

Za vse, ki radi beremo :

Rada verjamem, da ni naključij. Všeč mi je izraz Na-Kjuč-Je.

Delovni zvezek Byron Katie »Vse vojne sodijo na papir« me je našel konec leta 2000 na obisku v Amsterdamu, ko se je zdelo, da stojim pred ozkimi vrati novih sprememb in mi ni bilo ravno lahko. Zgodba o Katie in njeni desetletni depresiji, se me je še posebej dotaknila,kajti prav depresija je »bolezen« ko jo zelo dobro poznam in dolgo nisem verjela, da zanjo obstaja pravo »zdravilo«. Ker sem pesniška duša, sem se zaljubila v Hafizov citat na prvi strani knjige: »Pravkar sem staknil virus sreče, poljubi me.« in Katie dodaja: »Če si drzneš!«

Kako si ne bi drznila.
Pri svojih štiridesetih, sem se takrat že pošteno naveličala samopomilovanja in zgodbe o vlogi žrtve. Hafiz je bil že dolga leta eden izmed mojih navdihov. Zdaj pa še Katie s svojo metodo. Vsakič, ko sem zvesto izpolnjevala delovni list, so se ozka vrata počasi, a vztrajno odpirala.
Predvsem pa moj um, oči, ušesa in srce. Takrat sem Delo pogosto naredila zase in s prijatelji.
Kasneje, ko mi je bilo precej lažje, je sicer malce tonilo v pozabo, a nekje daleč v zavesti, mi je glas pogosto šepetal: »Nekoč bi rada tole Katie srečala v živo« !

In zgodilo se je poleti 2007.
Očitno sem rabila sedem let, da sem bila pripravljena na
"bližnje srečanje tretje vrste" .
Eno »na-ključ-je« je sledilo drugemu in ko sem prevedla njeno spletno stran o Delu sem se lahko udeležila 9-dnevne Šole v Nemčiji. Tam me je čakalo prijetno presenečenje: Nalezla sem se tistega virusa sreče in ne bi se ga mogla znebiti, tudi če bi zares poskušala :-). In če občutek radosti in hvaležnosti popusti , vem - Delo je zame! Vpisala sem se v proces za Certifikat.

Avgusta 2008 sem se ponovno udeležila 9-dnevne Šole v Nemčiji, saj je precejšen privilegij imeti Katie v Evropi. Tovrsten seminar je vse-življenska izkušnja, ki mnogim udeležencem za vedno spremeni življenje, pa vendar je vsakič popolnoma nova in avtentična izkušnja.

Ko sem se vrnila domov sem kupila licenco za prevod knjige "Izprašaj svoje Misli, spremeni Svet" in moj svet se je zares še bolj spreminjal.

Takrat sem si mislila : "Če bo knjiga samo enemu človeku tako spremenila življenje kot meni, je dosegla svoj namen.

Zdaj me ljudje pokličejo in rečejo kaj takega kot " Zaljubila sem se v tole vašo Katie, samo Dela še ne znam sama najbolje naredit…" ali pa "Odkar berem tole knjigo, mi vse bolj jasen postaja odnos z mojo bivšo…"
Ali pa: "Toliko let se že ukvarjam z duhovnim razvojem in osebno rastjo, pa še zdaj verjamem tem zgodbam v glavi."

Mnogo ljudi govori, da je pomembno živeti Tukaj in Zdaj.

A malo jih je (vsaj moja izkušnja je taka), ki bi povedali KAKO.
Čeprav je moja intuicija precej močna, sem ugotovila, da tudi te ne rabim, kadar sem v sebi jasna in neomajna.

Živeti v trenutku pomeni "zaupanje" in zavedanje, da se nam bo življenje sproti dovolj jasno razodevalo...
Svet vidimo skoz projekcije lastnega uma!

Ko očistimo projektor - VIDIMO !

»Dobrodošli v Resničnosti«!

"Um je Vzrok in Življenje je posledica" BK

Ustvarimo torej jasno posledico…

"BITI BREZ ZGODBE" ? J !!!

Vesela sem, da mi je življenje poslalo na pot Katie v pravem času!
Po več kot petnjast letih »iskanja Sebe s polnim delovnim časom« in desetletnem študiju psihologije, ezoterike in s kar nekaj terapevtskimi diplomami (clearing, hipnoza, gestalt, postavitev družine) sem se znašla v situaciji, da me prav nič od tega ni več veselilo. Počutila sem se, kot na samotnem otoku, kjer bi rada napisala le še poslednjo željo in jo poslala v steklenici (če seveda predpostavljam, da so na otoku steklenica, svinčnik in papir in bi željo sploh imela). Preprost, jasen in učinkovit proces, ki ga Katie sama ne želi imenovati »terapija« mi je nov navdih in izziv. Iz lastne izkušnje vem, da zdravita le ljubezen in razumevanje, zato se kot »asistenka za Delo« počutim tako zelo doma.

Lahko sem "nihče" in postavljam preprosta a "močna" prašanja, ki te usmerjajo k lastni resnici. ( Čeprav me ljudje zadnje čase sprašujejo, če sem psihologinja, odkar delam kot prostovoljka na BK institute :-) http://www.instituteforthework.com/.

Če želite najti neomajen vir sreče, miru in izpolnjenosti, se boste enkrat "morali " zazreti vase in si zastaviti nekaj vprašanj.

Kajti vir sreče ste vi sami, zato predlagam da ga (slej ko prej) prenehate iskati zunaj sebe.

Kot pravi Katie: "Tisti na katerega ste vse življenje čakali, ste Vi sami."

Nekateri ljudje prav radi verjamejo marketinškim knjigam in gurujem, ki pravijo: »Karkoli si dovolj želiš, lahko dobiš (in vam seveda precej uspešno sugerirajo želje.) Vi pa se jezite nase, češ da je nekaj narobe z vami in da zakon privlačnosti ne deluje, ker tistega še nimate.

Katie vse skupaj obrne: »Ko Ljubimo Kar Je, smo že svobodni.«

Moja izkušnja pa je približno takšna :
»Tih je notranji glas in ozka so vrata resnične izbire
(pa vendar okrogla, odprta). Vstopi, če želiš - spodobi se in pravično je !«

»Ko mislimo, da imamo problem — smo se le nevarno približali rešitvi.«

"Izprašaj svoje Misli, spremeni Svet" in „Delo" sta ji nevarno blizu.

Milena


"Na tisti poti, kjer skušamo ubežati svoji usodi, jo bomo srečali."

"To kar smo, izbere lastno pot." (Whitman)

* * *

Pa še nekaj o društvu...

ustanovila sem ga predvsem zato, da sem imela pravno streho nad glavo (saj za podjetje nisem imela denarja) in sem lahko izdala knjigo "izprašaj svoje misli, spremeni svet", ki vam jo tako toplo priporočam...saj je meni tako zelo spremenila življenje !

Zakaj tako ime društva ?

Društvo za razvoj zavesti A2 sem izbrala zato, ker mi A2 sliši kakor "advaita" (non-duality) . Ne-dva je meni osebno nekako "pesniško" bližje kot izraz Enost, predvsem so mi pa blizu nekateri učitelji Advaite. Byron Katie, Tony Parson, Eckhart Tolle, Gangaji , Adyashanti , Karl Renz...so le nekateri med njimi.

Namen našega društva je širiti Znanje, predvsem pa direktno vedenje (izkušnjo) stanja ne-dvojnosti (enost) .

Delo Byron Katie je samo eden izmed načinov, ki ga uporabljam. V bistvu je vsako srečanje z osebo enkratno doživetje, ki določa smer in pristop načina v konkretnem trenutku...

Rdeča nit mojega "pogovora" z osebo je dejstvo, da vas doživljam kot enkratno bitje, svobodno v svojem izrazu in izbirah, ne glede na to, da se sami morda še ne doživljate enako in še vedno ne verjamete v svoj potencial. V seansi vam brezpogojo držim Zrcalo ljubezni in razumevanja.

Boste vprašali kako mi to uspe?

Preprosto, v življenju sem se soočila (verjetno z vsemi možnimi, ali pa vsaj mnogimi) iluzijami in samoprevarami, vse dokler nisem izkušala trpljenja do take mere, da se je zdelo nevzdržno. Opravljala sem poklic, ki ga nisem nikoli vzljubila (čeprav sem si prizadevala 23 let), živela po vzorcu klasične post-socialistične družinske kulture, verjela, kar so verjeli drugi in počela, predvsem, kar so želeli drugi. Dokler se ni film skoraj strgal... Najpomembnejši del zgodbe je SKORAJ !

Takrat se je transformacija zgodila kar sama od sebe. Vse kar se naredila je bilo to, da sem se prenehala upirati toku življenja.

Tok me je odnesel v ZDA, kjer sem študirala hipnozo...2 leti sem živela v duhovni skupnosti in še nikdar prej nisem bila tako srečna kot takrat, ko sem tam v študentski restavraciji stregla hrano in v baru pripravljala kapučino...

Potem sem svoje izkušnje transformacije delila s skupino "Iskalcev resnice" v Peruju, kjer sem živela 3 mesece , dva meseca sem vandrala po Indiji...se spet vrnila v ZDA in ko sem že verjela, da bom kar za zmeraj ostala v tam, me je življenje spet usmerilo nazaj domov.

Ste opazili kako čudovita je Ljubljana ?
Kako čudovit je svet in koliko lepši še bo,
ker se eden po eden prebujamo v Prebujenje o Bistvu...